Ieder mens ontwikkelt in zijn/haar jeugd bepaalde overlevingsmechanismen. Op een gegeven moment kom je tot het inzicht dat bepaalde gedragingen oud zijn en het patronen zijn geworden die jou niet meer dienen. Ze zijn dan niet meer behulpzaam zoals vroeger, maar zetten een rem op je eigen ontwikkeling.

De titel van de workshop geeft aan dat je een uiterlijke manier hebt van jezelf presenteren, maar dat je daar niet altijd mee samenvalt. Er is een buitenkant waarmee je je in de wereld beweegt, maar er is ook een binnenkant die niet voor iedereen zichtbaar is en waarvan je jezelf soms ook nauwelijks bewust bent: je kern, je centrum, diegene die je echt bent. Soms vallen buitenkant en binnenkant met elkaar samen, maar vaak ook niet. Het effect dat je op de buitenwereld hebt is dan anders dan wat je bedoeling is. Of je gedraagt je in privésituaties anders dan op je werk. voor iedereen, en bij elke karakterstructuur uit zich dat weer op een andere manier.

Tijdens deze dag onderzoeken we beperkende patronen en vastgezette structuren via verschillende werkvormen. We gaan op zoek naar de persoon achter het masker: hoe maak je jezelf hiervan (meer) los? Hierbij wil ik je een steuntje in de rug geven.

Doelstellingen:

  • bewustwording van het feit dat iedereen maskers opzet
  • zicht krijgen op een masker waar je op dit moment last van hebt
  • inzicht krijgen in het effect van je eigen masker
  • beseffen dat je een keuze hebt
  • contact maken met wat eronder aan kwaliteiten schuilgaat

Datum:                     wordt op aanvraag gegeven

Kosten:                    80, 95 of 190 euro (particulier, zzp-er of werkgever)

Plek:                         BK10 (Vogelenbuurt) te Utrecht