In de workshop “Jijzelf van een andere kant belicht” nodig ik je uit om jouw maskers onder ogen te zien en daag ik je uit om deze (deels) te laten zakken. Een masker is datgene wat vooraan ligt, wat je meestal als eerste van iemand te zien krijgt, maar welke niet altijd echt en authentiek is. Bijvoorbeeld die van dat mooie meisje, die vriendelijke vrouw, die stoere dame, dat zachte karakter, die sterke tante, dat kritische mens, of die van de immer zorgzame moeder. Zo hebben sommigen een masker van de pure maagdelijke onschuld, die prachtige verschijning of een altijd maar blije onbevangen zelf… Aan de andere zijde kan echter een donkere duistere kant liggen, die je vaak liever niet wilt weten/voelen/toelaten, doch welke soms ineens kan opspelen. Daarbij kun je denken aan onderdrukte woede of verlangens, je rafelige randjes of lelijke kantjes.

We gaan dus je schaduwzijde belichten. Deze rauwere energie oproepen en wellicht ook wat versterken heeft als bedoeling om jouw bedekte delen, maar vooral je (verborgen) kwaliteiten naar boven te halen. Want wie weet liggen hierin wel onvermoede en onverwachtse talenten van jou…;-)?!

Mogelijke werkvormen die ik hierbij ga gebruiken zijn: energetisch lichaamswerk, begeleide meditatie e/o visualisatie, dans & beweging, (korte) sharings en creatieve expressie. Met deze Lorelei-vrouwenworkshop hoop ik voorbij onze welbekende beleefdheden, aangepast en sociaal (on)wenselijk gedrag te kunnen gaan. Dat vraagt moed en lef van ieder van ons, maar tevens passie en vuur: om dat kleine waakvlammetje diep binnenin meer lucht te geven en aan te wakkeren. Om meer naar buiten te (durven) treden met jouw Ware Zelf, diegene die jij in werkelijkheid (ook) bent.