Vlak voor de zomer geef ik een vrouwenminiretraite, genaamd “Pleisterplaats voor Vrouwen”. Deze vindt plaats op een prachtige plek in de natuur, ergens in het midden van ons land. De betreffende trainingsruimte De Verdieping ligt in een mooie omgeving, waar o.a. lekker gewandeld, gefietst, gezwommen en tevens overnacht kan worden. Dat doen we op de bijbehorende minicamping “Tussen Hemel en Aarde”. 

Kern van deze tweedaagse is om -ieder als unieke vrouw zijnde- in waarachtig contact met jezelf te staan en daarbij zowel in je kracht, met zachtheid èn plezier. En van daaruit met elkaar (en de hele verdere buitenwereld) in verbinding te treden, waarbij je ten alle tijden weer naar jezelf terug kunt keren (= de letterlijke betekenis van het woord ‘retraite’).

Het inhoudelijke programma zal zich nog verder ontvouwen, maar bevat onder meer Kum Nye (Tibetaanse yoga), stilte- & bewegingsmeditaties, een stiltewandeling, energetisch + lichaamswerk, sharing(s), inquiry, dansen natuurlijk, en wellicht ook persoonlijk werk binnen de gehele groep. ​Ik leg daarin bij voorkeur niets vast, maar stem graag af met de daadwerkelijk geïnteresseerden èn ter plekke in het moment, met de groep die er dan is. De bedoeling is lekker participatief en interactief: deels als een co-creatie van een aantal (eigen-)wijze vrouwen dus.