Een missie van Garuda Trainingen is mensen (meer) terugbrengen naar hun natuurlijke staat van zijn, waar sommigen zo ver van afgedreven zijn. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, is een uitspraak die je vaak hoort in het dagelijks leven. Maar wat is normaal en wat niet…? Is ‘normaal’ niet juist een beetje raar, en is ‘gek’ misschien niet gewoon je ware staat van zijn? Wie ben je nu eigenlijk echt, wat is echt? (zie tekst ter inspiratie)

Méér te worden wie je (werkelijk) bent, betekent ook meer contact met jezelf. En dit kan ook grote gevolgen hebben voor het contact met de ander. Dat kan namelijk inhouden dat je de ander werkelijk kan bereiken, kan raken en dat je zelf geraakt kunt worden. Het kan betekenen dat je meer gaat communiceren vanuit je eigen beleving, zonder de ander ‘geweld’ (in de breedste zin van het woord) aan te doen. Zonder (voor-)oordelen, in contact en met respect voor de ander. Wat betekent dat hij/zij ook zichzelf mag zijn, wat per definitie niet hetzelfde is als jij… Iedereen is uniek, niemand is gelijk. Ware en oprechte communicatie komt voort uit gelijkwaardigheid.

Maar de gevolgen kunnen nòg verder gaan, namelijk voor hoe je in het leven komt te staan, welke keuzes je maakt t.a.v. je eigen leven en de samenleving als geheel. Durf je de volle verantwoordelijkheid voor jezelf en je naaste omgeving op je te nemen? Welke stappen heb je daarin te zetten, welke barrières te overwinnen? Voor de één kan dit betekenen dat hij/zij die goedbetaalde doch niet gelukkigmakende baan opzegt, voor de ander gaat het om duurzaam wonen en werken. Een ander persoon beslist om eindelijk z’n hart achterna te gaan en voor z’n gezin te gaan, voor iemand anders betekent dit de aardse realiteit aangaan en een derde besluit werk te maken van zijn/haar bevlogenheid en gaat naar een ontwikkelingsland…

Waar het steeds omgaat is het vrijmaken van de levensenergie en levenslust: “Mensch, durf te leven“. Dat is voor menigeen niet eenvoudig, doch wel degelijk mogelijk. Soms is het een kwestie van een simpel besluit. Een en ander is ook terug te vinden in het brede aanbod van Garuda Trainingen: van Wandelbezinningsdagen t/m trainingen interculturele communicatie t/m een persoonlijk ontwikkeltraject voor leidinggevenden.