In het Zulu bestaat er het gezegde: “Umuntu ngumuntu ngabantu” (“Ik ben, omdat wij zijn”). Anders gezegd: je wordt iemand doordat andere mensen ons als persoon erkennen en respecteren. Het begrip “Ubuntu” komt van dit Zulu-gezegde, en kun je zien als een Afrikaanse leefwijze, wat zich over het gehele continent verspreid heeft, of wat er gewoon is en misschien eigenlijk ook wel altijd is geweest…

Ubuntu gaat over medemenselijkheid, zegt dat je pas mens kan zijn door andere mensen: als het goed gaat met jou, gaat het goed met mij en met iedereen. Wij staan met elkaar in verbinding, we zijn één.

480415_427370424007465_2145562723_nOm te begrijpen wat Ubuntu werkelijk is, is het misschien wel het beste om het simpelweg te ervaren. Onderstaande introductieworkshop geeft je de mogelijkheid om nader kennis te maken met deze inspirerende Afrikaanse levensfilosofie, inclusief wat deze in de praktijk zou kunnen betekenen.

 

Titel: “Afrikaanse Ubuntu & persoonlijk leiderschap”

Datum: donderdagmiddag 26 mei 2018 (van 14.00 – 16.30 uur)

Locatie: De Verdieping in Groenekan (in het midden van het land)

Kosten: 40 euro (35 Early Bird), inclusief BTW; 75 bij vergoeding werkgever (70 EB), exclusief BTW.

*EB geldt voor aanmelding èn betaling tot een week voor aanvang. Heb je interesse, maar is de prijs te hoog voor je: geef het aan. We bekijken dan samen wat een realistisch bedrag voor je is.